Un rechizitoriu a fost pregătit împotriva lui Ayșe Barım, managerul celebrităților care a fost arestată în ancheta privind parcul Gezi. Barım se confruntă cu o cerere de până la 30 de ani de închisoare pentru acuzația de „ajutorare a unei tentative de răsturnare a guvernului Republicii Turcia”.
Un rechizitoriu a fost pregătit împotriva lui Ayșe Barım, care a intrat pe ordinea de zi cu acuzații de monopolizare în industrie, dar a fost ulterior arestată pe motiv de „complicitate la o tentativă de răsturnare a guvernului Republicii Turcia sau de împiedicare a acestuia de a-și îndeplini atribuțiile” în timpul anchetei privind Parcul Gezi.
CERERE DE PÂNĂ LA 30 DE ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU BARIM
În ancheta inițiată împotriva sa, s-a stabilit că Barım a îndrumat artiști să participe la protestele din timpul evenimentelor din Parcul Gezi și a fost una dintre persoane care au planificat incidentele, ceea ce a condus la o solicitare de până la 30 de ani de închisoare. Barım, care a manageriat peste 50 de nume celebre, a fost învinuita de „complicitate la o încercare de răsturnare a guvernului Republicii Turcia”.
CE S-A ÎNTÂMPLAT?
Ayșe Barım, care a fost anchetată de Procuratura Generală din Istanbul pe baza acuzațiilor apărute în presa scrisă și vizuală cu privire la participarea sa la evenimentele din Taksim care au avut loc în jurul Parcului Gezi, a fost arestată pentru „complicitate la o încercare de răsturnare a guvernului Republicii Turcia”.
În cadrul anchetei, s-a constatat că, într-o înregistrare referitoare la o conversație între acuzatul fugar Memet Ali Alabora și o altă persoană, a existat un schimb de idei cu privire la publicarea unei declarații împreună cu artiștii aflați în parcul Gezi în timpul evenimentelor și s-a confirmat că acest lucru a fost pus în aplicare.
S-a declarat că Barım a avut o comunicare intensă cu Osman Kavala, Çiğdem Utku Mater și Memet Ali Alabora, care sunt inculpați în dosarul Parcului Gezi, și că ea i-a dirijat pe artiștii pe care i-a gestionat să participe la evenimentele din Parcul Gezi și că, de asemenea, a participat la evenimente împreună cu acești actori.
ANCHETA PRIVIND MĂRTURIA MINCINOASĂ
Pe de altă parte, în cadrul anchetei, actorii Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Mehmet Günsür, Ceyda Düvenci, Nejat İșler, Rıza Kocaoğlu și Nehir Erdoğan au fost audiați ca „martori”.
În scrisoarea de sesizare trimisă de biroul procurorului magistratului de serviciu cu o cerere de arestare a lui Ayșe Barım, s-a afirmat că Ergenç și Kocaoğlu au avut contact cu Alabora în timpul evenimentelor și, deși aveau imagini cu ei participând împreună, au făcut declarații susținând că nu au fost în contact, ceea ce a condus la o anchetă suplimentară pentru „ mărturie mincinoasă”.
ACUZAȚII DE MONOPOLIZARE
Ayșe Barım, care este fondatoarea și partenera ID Consulting Limited Company și, de asemenea, manageriază mulți actori celebri, a apărut pe ordinea de zi cu acuzații de provocare a monopolizării în industrie, și s-a afirmat că Barım a îndepărtat de pe piață actorii care i s-au opus.
Serenay Sarıkaya, pe care Barım o manageriază, a depus mărturie în calitate de „martor”, în timp ce actorul Deniz Ișın și artistul de teatru Nedim Saban au furnizat, de asemenea, declarații în calitate de „victime”.
În plus, biroul procurorului șef din Istanbul desfășoară o anchetă cu privire la aceste acuzații.